BUSINESS SUPERBRANDS © 2014
címet elnyerte a SCHMIDT-BENDER
márka Magyarországon.

Miért nem lehet közvetlenül a gyártótól vásárolni?

Időnként felteszik nekem ezt a kérdést? Az okok a következők: a Schmidt-Bender Hungária néhány évvel ezelőtt azt az üzletpolitikát választotta, hogy nem értékesít közvetlenül a gyárból céltávcsövet, hanem kiépített egy széles, jól működő viszonteladói hálózatot Magyarországon és a régióban, ezen keresztül lehet a termékeinket elérni. Ennek több oka is van, lássuk néhányat. Az egyik legfőbb oka, a haditechnikai termékek gyártása és haditechnikai szolgáltatások nyújtása engedélyezésének részletes szabályiról szóló 301/2005. (XII. 23.) Kormányrendelet, mely szerint a Schmidt-Bender céltávcsövek haditechnikai termékeknek minősülnek és ez a tény megváltoztatja a korábbi gyakorlatot, vagyis nem lehetséges a törvény életbe lépése óta az üzemünk területére történő szabad bejárás. A másik oka, hogy vásárlóink számos esetben fegyvert és optikát együtt vásárolnak, melyre egyértelműen egy vadászati szaküzlet a legmegfelelőbb helyszín, ahol tapasztalt eladók tudnak tájékoztatni minden érdeklődőt. Egy jól felkészült eladó ismeri a piacon fellelhető különböző eszközöket, tudja a paramétereit, árait, ismeri az akciókat, így személyre szabottan tud tanácsot adni mindenkinek. Egyébként is lőszerért ,ruháért stb. be kell menni időnként az üzletekbe. Az a tapasztalatunk, hogy a legtöbb vadásznak megvannak a bejáratott helyei, ahová egyébként is fordul kérdéseivel. Ezért tehát a legalkalmasabb helyszín a vásárlásra egy vadászbolt lehet. Itt tudnak fegyvermestert is ajánlani, aki szakszerűen be tudja lőni a puskát. Az utóbbi időben egyre inkább elterjedt az internetes vásárlás, a hagyományos kiskereskedelem mellett ez is egy elfogadott értékesítési csatorna. Előny elehet, hogy az ember gyorsan össze tudja hasonlítani az árakat és informálódni tud a kínálatról, akciókról, viszont hátránya a személytelenség, olykor hiányzik a szakértelem, és a korábban említett személyre szabott tanácsadás. Ha valakinek azonban konkrét elképzelései vannak, akkor ez is lehet a vásárlásnak egy jó módja. Döntsenek bármelyik vásárlási mód mellet, legyenek körültekintőek, ha kétségük van valamelyik forrás felől, informálódjanak, akár engem is kérdezhetnek. Jó néhány partner üzletünkben, amelyek a Schmidt-Bender márkát is preferálják, megtalálható néhány mintadarab, amit ott helyben meg tudnak nézni, kézbe tudják venni. Sokat segíthet ez is a döntésben, hiszen az ember szívesen fogja a kezébe azt a tárgyat, melyért esetleg később több száz ezer forintot is kiad.

A Schmidt-Bender Hungária garantálja a közzétett árakat, a hivatalosan közzé tett akcióinkról viszonteladó partnereinket időben értesítjük. Elképzelhető, hogy egy-egy üzlet párhuzamosan hirdet különböző akciót vagy valamilyen árukapcsolást kínál, ez mindenkinek szíve joga, minden vállalkozás maga tudja, hogy milyen üzletpolitikát folytat, ebbe beleszólásunk nem nagyon van. Érdeklődjenek, tájékozódjanak vásárlás előtt.

Van azonban egy lehetőség, ahol közvetlenül is találkozhatnak velünk, ez pedig a FeHoVa, ahol minden évben megtalálhatóak vagyunk, számos akcióval jelenünk meg, és lehetőség nyílik arra, hogy személyesen is találkozzon velünk, megtekintse céltávcsöveinket, belenézzen kiállított modelljeinkbe. Itt a vásárláson túl több idő áll rendelkezésünkre, hogy személyesen is tapasztalatot cseréljünk, hogy kérdezzenek. Látogassanak meg minket legközelebb is, igyekszünk minden évben interaktívan részt venni a kiállításon.