BUSINESS SUPERBRANDS © 2014
címet elnyerte a SCHMIDT-BENDER
márka Magyarországon.

Miért éppen Schmidt-Bendert?

Munkám során sokszor kaptam ezt a kérdést, amire nem mindig volt időm részletesen kifejteni a véleményemet. Nehéz elfogultság nélkül megválaszolni ezt a kérdést. Miért éppen Schmidt-Bender céltávcső legyen? Továbbá nehéz úgy megválaszolni, hogy a piacon megvásárolható egyéb márkákkal ne hasonlítsam össze. Talán nem is lehet. Mindenesetre törekszem arra, hogy név nélkül, tárgyilagosan megállapítsak néhány tényt.

Első, és legfontosabb tény, hogy a Schmidt-Bender céltávcsövek megbízhatóak. Jó néhány fórum oldalt olvastam az utóbbi időben, és ebben mindenki egyetértett. Sokszor felhívnak és tanácsot kérnek tőlem, hogy milyen távcsövet vegyenek? Schmidt-Bender vagy még felsorolnak pár márkát. Erre azt szoktam felelni, hogy nem márkát, hanem terméket kell választani. Milyen vadászati módokat kedvel az illető és milyen vadászati lehetőségei vannak, valamint milyen anyagi lehetőségei vannak. Ezek a szempontok fogják behatárolni, hogy végül mit választ. Sokan a márkát követik. Látta a vadásztársa puskáján, vagy ismeri a márkát, jól csengő neve van a piacon és az árból a minőségre következtet. Ha drága, akkor biztos jó is. Ez részben igaz. De azt nem zárja ki, hogy ha nem drága, vagy közepes árfekvésű termékről van szó, akkor az nem jó minőségű. Az egyik fórumon állandó visszatérő téma, hogy összehasonlítják a fórumozók a céltávcsöveket. Schmidt-Bender termékeket is más távcsövekkel. Ezzel csak az a baj, hogy ez rendkívül szubjektív. A gyakran ismételt kérdéseknél (GYIK) igyekszünk néhány tévhitet eloszlatni pl. a fényáteresztő képességgel, a tubus átmérővel, vagy a lencse méretével kapcsolatban. Mindenkinek más a szeme, másképpen lát, ezért nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy egyik vagy másik távcső jó vagy kevésbé jó. Csupán azt lehet kijelenteni, hogy az én szememnek jó vagy nem jó. És még ez sem feltétlenül és állandóan igaz. Más-más fizikai állapotban, időjárási viszonyok között másképpen látunk.

Hibásnak érzem tehát, hogy márkanév alapján döntsünk. Manapság Magyarországon körülbelül 3 márka szinte ugyanazt a minőséget tudja, és ebből egyik a Schmidt-Bender. Különbség nem sok mindenben van, legfőképp az árban. Ez pedig a másik legfontosabb kérdés, az ár-érték arány. Azért az árért, amit fizetek érte, milyen értéket kapok. Ha ez megfelel számomra, akkor jól választottam. Az árképzés a gyártóknak és a forgalmazónak nagyon nehéz feladat. A Schmidt-Bender esetében sem könnyebb. Sok összetevő alapján határozzák meg a gyártók az árat, amibe most nem szeretnék belemenni. Talán majd egy más bejegyzés alkalmával erre is kitérek. Az ár azonban mindenképpen jelzi, hogy milyen alapanyagok felhasználásával történt a gyártás, milyen szakemberek kezei közül kerültek ki. Nyilván drága, jó minőségű alapanyagokból és jó fejlesztő mérnökök, és ügyes kezű mechanikus munkájával nem lehet olcsó terméket előállítani. Ezeket az összetevőket bele kell építeni az árba. Ebből talán az is következik, hogy a túlságosan olcsó ár kizárja a magas minőségi elvárásokhoz való megfelelést. Hiszen egyetlen gyártónak sem célja veszteséget termelni.

Nem rég egy fiatal barátom, aki mostanában tette le a vadászvizsgát vett egy puskát és megkérdezte a véleményemet milyen távcső kerüljön rá. Sokat beszélgettünk, hogy milyen lehetőségei vannak, és nem márkákról beszéltünk, hanem termékről, fiatal jó szemének tökéletes a 6×42 modell, inkább csak lesvadászatra van lehetősége, így megfelel neki a fix nagyítás. Ha valaki nem tudja kihasználni a variábel adta lehetőségeket, akkor kár ilyet venni. És még mindig csak termékről beszélünk. Miután ezeket a dolgokat megbeszéltük utána tértünk rá a márkákra. Javasoltam, hogy mielőtt dönt nézzen meg egy pár távcsövet. Hasonlítsa össze, nézzen bele különböző időjárási és fény viszonyok között. Persze természetesen a végén Schmidt-Bendert vásárolt 🙂

Hogy miért éppen Schmidt-Bendert vegyen?

A Schmidt-Bender megbízható, kiváló minőségű céltávcső.
A Schmidt-Bender távcsövek jó ár érték arányt képviselnek.
A Schmidt-Bender hosszú garanciális időszakot és magyar nyelvű, budapesti szervizt nyújt vásárlóinak.
A Schmidt-Bender széles spektrumú kínálatában mindenki megtalálja a számára megfelelő modellt.
A Schmidt-Bender távcsövek magas ütésállósággal bírnak, minden kaliberre található megfelelő távcső.
A Schmidt-Bender magas követelményeket támaszt magával szemben, csak jó minőségű alapanyagokat használ.
A Schmidt-Bender magasan képzett, kiváló szakembereket alkalmaz a modellek kifejlesztésére és gyártására.
A Schmidt-Bender már bizonyított, épp úgy Magyarországban, mint bárhol máshol a világban.
A Schmidt-Bender távcsövek értékesítését nyugodt szívvel tudjuk végezni, vevőink elégedettek termékeinkkel.