BUSINESS SUPERBRANDS © 2014
címet elnyerte a SCHMIDT-BENDER
márka Magyarországon.

Van-e különbség a Magyarországon és a Németországban gyártott távcsövek között?

Minőségileg, optikai tulajdonságait tekintve semmi különbség nincs. Ugyan arról a távcsőről van szó. A Schmidt-Bender Hungária modellek összeszerelése történik Magyarországon. Ezek a fix nagyítású (6×42, 8×56) távcsövek. A Hungária modellekkel Finnországtól Dél-Afrikáig, Kanadától Ausztráliáig bárhol találkozhatunk a világon, hiszen a világ számos országába exportáljuk ezeket a távcsöveket.

A variábel távcsövek összeszerelését a német gyár végzi, ide tartoznak a Zenith, Klasszik és Police Marksman (PM II) tipusok.

Ugyanazok az alkatrészek kerülnek összeszerelésre itthon is, mint Németországban. Semmi különbség nincs a két modell között bármennyire is próbálják misztifikálni ezt a kérdést. Olvastam különböző fórumokon, hogy valaki a német összeszerelésre esküdött, mert annak jobb a lencséje vagy valamelyik alkatrésze. Nyilván vannak olyan szakmai titkok, amiket nem teszünk közzé, de ez nem tartozik közéjük. Teljesen ugyanaz a két modellben a lencse is, épp úgy, ahogy a többi alkatrész. Egyetlenegy különbség a tubuson a Made in Germany vagy Hungary felirat. De ez valakit zavar a célzásban, akkor vegyen Germany-t, hátha úgy nem remeg a keze!