BUSINESS SUPERBRANDS © 2014
címet elnyerte a SCHMIDT-BENDER
márka Magyarországon.

Mit jelent a FlashDot (FD) ?

A hagyományos megvilágított szálkereszteknél a világító jel (pont vagy kereszt) mindig látható. Bekapcsolt állapotban pirosan világít, azonban ez csak szürkületkor és éjszakai vadászaton érvénysül. Kikapcsolt állapotban pedig fekete, mint a szálkereszt többi része.

A FlashDot technika különlegessége abban rejlik, hogy a vadász a fénypontot a vadászati szituációhoz alkalmazkodva be- vagy ki tudja kapcsolni. Gyakorlati előnye: rövid távolságon, vaddisznó hajtóvadászaton a fénypontot bekapcsoljuk, ami lényegesen javítja mozgó vadra a találatok arányát, mivel a vad sötét testén jobban látszik, mint a megvilágítás nélküli szálkereszt.
A fénypont kikapcsolásakor megmarad a normál, finom szálkereszt, így nagy távolságra is sikeresen lehet lövést leadni, mivel a precíz célzást nem zavarja a fekete pont. Egy digitális chip alkalmazása hat óra elteltével az energiaellátást automatikusan kikapcsolja, így ha a vadász a világítópont kikapcsolásáról megfeledkezik, akkor is marad még energia a következő alkalmakra. Az oldalállító burkolat alatt egy tartalék elem található. A FlashDot technikát a Schmidt-Bender valamennyi Zenith modellben kínálja.