BUSINESS SUPERBRANDS © 2014
címet elnyerte a SCHMIDT-BENDER
márka Magyarországon.

Mire terjed ki a garancia?

Az optikai alkatrészekre 30 év garanciát vállal a gyártó. Optikai alkatrész: objektív lencse, okulár lencse minőségi hibája, képfordító, mezőlencse minőségi hibája. Az optikai elemek sérülései, karcolódás és egyéb külső fizikai sérülés ill. anyag elöregedés és az ebből adódó meghibásodás nem tartozik a garancia tárgykörébe. A 30 éves garancia nem terjed ki a mechanikus alkatrészek meghibásodására.

A távcső bevizsgálásakor tudjuk meghatározni, hogy az adott probléma garanciában javítható, vagy a távcső helyreállításához felhasznált alkatrészek függvényében költségtérítéses. Bármilyen átalakítás vagy javítás történik a távcsőben (pl. szálkeresztcsere, átalakítás világítópontos szálkeresztre) nem befolyásolja a garancia időtartamát, vagyis a gyártástól számított 30 évet.

Kizárólag a Schmidt-Bender Hungária vagy Schmidt-Bender Germany GmbH szervizében javított távcsövekre vonatkozik a garancia, ha ezen kívül bármilyen más szervizelés történik a távcsövön azonnal érvényét veszti a garancia!

Használt távcső vásárlása előtt élhet azzal a lehetőséggel, hogy a távcsövet szervizünk ingyenesen átvizsgálja, elkerülve ezzel azt az esetet, hogy sérült távcsövet vásároljon.

A szerviz szolgáltatásokkal kapcsolatban további információt talál a szerviz menüpont alatt.